Pohjolan Matka 5. toukokuu 2020

Poikkeuksellisen ajan vuosi – mitä meille kuuluu?

Eletään aikaa, jota kukaan ei varmasti olisi voinut kuvitella olevan olemassakaan. Moni onkin sanonut, että koronaviruspandemia tuntuu kuin elokuvalta - eihän tällaista tapahdu todellisuudessa. Pandemia on tuonut varmasti pysyviä muutoksia maailmaan monelta osalta. Me Pohjolan Matkassa omaamme ketterän ajattelutavan, olemme valmiita sopeutumaan muutokseen ja näemme tässä ajassa haasteen, johon tartumme. Haluammekin muistuttaa teitä asiakkaitamme siitä, että olemme täällä teitä varten nyt ja tulevaisuudessa - matkoilla tavataan heti, kun aika on siihen valmis!

Alkuvuodesta 2020 saimme lukea uutisia maailmalla leviävästä covid-19 -viruksesta. Tuolloin virus vaikutti kaukaiselta asialta, joka ei juuri meidän elämäämme täällä Suomessa vaikuttanut. Saimme kuitenkin pian huomata, ettei asia ole näin. Maaliskuussa maailma lähestulkoon pysähtyi koronapandemian ja sen vuoksi asetettujen rajoitusten vuoksi. Samalla matkailu pysähtyi täysin ulkoministeriön 14.3. antaman Älä matkusta ulkomaille -kehotuksen myötä. Viestin mukaan kaikkea matkustamista tulisi välttää. Jo varattuja matkoja peruttiin ja siirrettiin tulevaan, rajoja suljettiin, liikkumista rajoitettiin myös kotimaassa, kokoontumisrajoituksia tuli voimaan – puhutaan merkittävistä muutoksista meidän jokaisen arjessa. Matkailualalla on ollut monta suurta mullistusta, mutta tämä sai alamme aivan ennenkokemattoman äärelle.

 

Nyt toukokuun alussa tätä kirjoittaessa koronaviruspandemia on edelleen läsnä elämässämme ja monet arjen rajoitukset ovat voimassa edelleen. Emme vielä pääse nauttimaan matkailusta ja sen tarjoamista elämyksistä. Rajoituksia aletaan hiljalleen purkamaan peruskoulua käyvien koululaisten palatessa hetkeksi vielä lähiopetukseen. Olemme mukana koululaisten arjessa huolehtimalla turvallisesta koulumatkasta koulukuljetusten muodossa. Kuluttajien matkailukäyttäytyminen tulee pandemian myötä muuttumaan ja matkailualalla ollaankin monella tavalla uuden äärellä ja odottavalla mielellä tulevan suhteen. Tähän uuteen me täällä Pohjolan Matkassa tartumme ja tuomme mm. asiakaskyselyssämme esiintulleita ja toivottuja kotimaan matkoja tuotantoomme. Muutos voi olla pelottavaa, mutta samalla myös haaste ja tilaisuus uudistumiseen ja kehittymiseen. Positiivinen mieli ja yhteishenki ovat eteenpäin vievä voima.

On ollut upeaa huomata, kuinka hienosti te, meidän asiakkaamme, olette suhtautuneet koronaviruspandemian aiheuttamiin odottamattomiin muutoksiin matkavarauksissa, niiden peruutuksissa ja siirroissa. Lämmin kiitos jokaiselle ❤ Perutuista matkoista olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaisiin ja näiden puheluiden aikana olemme saaneet toivotuksia jaksamisesta tämän poikkeusajan keskellä. Samalla olemme kuulleet, että niitä matkustamisen sallivia parempia aikoja odotetaan asiakkaidemme keskuudessa kovasti. Tunnemme vastuullisuuden tärkeäksi niin siinä normaalissa arjessa, kuin näinä poikkeusaikoinakin. Asiakkaidemme terveys ja hyvinvointi on meille tärkeää ja seuraamme koko ajan virallisia ohjeistuksia ja suosituksia matkailun suhteen suunnitellessamme tulevaa.

 

Vaikka matkailu ei tällä hetkellä ole mahdollista, olemme täällä Pohjolan Matkassa työn äärellä erilaisten asioiden parissa. Ryhmämatkoja suunnitellaan kauemmas tulevaan yhdessä ryhmien kanssa, omaa matkatuotantoamme kehitetään ja tuotetaan uusia, upeita kokemuksia tarjoavia matkoja. Linjaliikenne toimii pienemmällä reittiverkostolla juuri nyt, mutta koko ajan kuuntelemme asiakkaidemme toiveita ja valtiovallan linjauksia tämänkin suhteen. Toivottavasti pyörät pyörivät isommin pian. Uudistuksiakin meillä on tulossa monella saralla – kerromme niistä lisää myöhemmin. Ota meidät seurantaan eri sosiaalisen median kanavissa ja kurkistele säännöllisesti nettisivuillemme – näin pysyt kärryillä mitä tapahtuu.

 

Vielä on aika matkailun. Vielä kokoonnumme yhteen nauttimaan uusista kohteista, kokemuksista ja elämyksistä, joista kertyy upeita muistoja sinne matkailumuistojen arkistoon – syvälle sydämeen. Pidetään huolta toisistamme!

Teksti: Jaana Ikonen/Pohjolan Matka
Suosittelemme sinulle myös